כסף שנמצא במגף האם להחזיר כסף

שאלה:

שלום כבוד הרב,
חברה של אמא שלי העבירה לאמא שלי המון בגדים ונעליים של המשפחה שלה … אז אמא שלי לקחה את זה ואז כאשר היא בדקה את הבגדים והנעליים היא מצאה בתוך מגף אחד גרב שהיה בתוך זה כסף… אז רציתי לשאול אם לפי ההלכה אמא שלי צריכה להחזיר את הכסף לחברה שלה או שלא..?
תודה רבה כבוד הרב!!

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שנמצא במגף הרי הוא של הנותן ששכח שיש שם מעות, והמקבל שקיבל בטעות את המעות מחויב בהשבת אבדה להשיב את מעות ליעדם.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רלב סעיף יח גבי סרסור שקנה דבר בחזקת בדיל ומכרו במחיר של בדיל ונמצא זהב, זכה הקונה ולא צריך להשיב את הזהב. ודוקא שם שלא ידע מעולם שהיה זהב בידו, ולכן לא זכה בו. אבל אם ידע ושכח שם, מבואר בסימן רס סעיף א שאם מצא בחלון של בעה"ב חפץ שניתן להבין שהוא הניחו אפילו העלה חלודה הרי הוא של בעה"ב וחייב להשיב.