בציעה בשבת על חלה מתוקה / לחמנית מזונות

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם ביום שבת מותר לעשות בציעה בקידוש רבא וסעודה שלישית על חלות מתוקות?
בעיקרון בדרך כלל מוכרים חלה מתוקה בגודל קטן וחלה רגילה בצורה גדולה ובסוף נשאר הרבה במוצאי שבת וזורקים את זה אז האם זה מותר?
והאם צריך בסעודה שניה ושלישית גם לעשות קידוש עם שתי חלות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש הרבה לחמניות המוציא בשוק, שאינם מתוקות, גם קלועות וגם פס, וזה מצויין.

לגבי לחמניה או חלה מתוקה צריך לדעת על מה מדובר: יש חלות מתוקות שבהם יש מנהגים חלוקים בין בני אשכנז לבני ספרד, ראה בענין זה כאן, וזו בעצם חלה שיש בה מתיקות מורגשת מאוד אבל היא רוב מים ולא רוב מי פירות. ויש "לחמניות מזונות" שבזה לכל הדעות כביכול הברכה מזונות [אף שגם זה לא ברור, ראה כאן] וזה ודאי יש להמנע מלקחת לסעודת השבת.

שבת שלום ומבורך.