האם לערוך צוואה שמקנה לבנות חלק מהעיזבון

שאלה:

האם מותר לכתוב צואה ולהוריש שווה בשווה
לבנים ולבנות…אצל עורך דין

תשובה:

שלום וברכה,

עריכת צוואה הוא דבר מומלץ מאוד, המציאות מעידה שבקרב הורים שערכו צוואה, קיים הרבה פחות חילוקי דעות בין היורשים.

על עצם השאלה האם יש לתת גם לבנות חלק מהעזבון, גדולי ישראל [החתם סופר רבי עקיבא איגר ועוד הרבה גדולים מנוח עדן] ערכו צוואות כדי לתת חלק מהעזבון לבנותיהם.

נהוג להשאיר סכום מסוים שכלפיו לא יחול הצוואה, וינהג בו דין ירושה מהתורה – שרק הבנים יירשו, ושאר כל הנכסים יחולקו בחלקים שווים לבנים ולבנות.

לא כל צוואה מועילה, על כן ראוי לערות את הצוואה בב"ד או אצל עורך דין שעורך צוואות על פי ד"ת. או להראות את הצוואה של העו"ד לדיין שמומחה בדיני ממונות כדי לוודא שהצוואה נעשתה כדין.

בהצלחה.

מקורות: חו"מ סימן רפב וקצות ופת"ש שם. אגרות משה חו"מ חלק ב סימן נ, וכתב שלכל בן ישאיר אלף דולר, והשאר יחולק בשווה לכל בניו ובנותיו.