הדלקת נרות שבת – אשה גרושה

שאלה:

הדלקת נרות שבת- גרושה
שלום רב
רציתי לדעת האם אני צריכה להמשיך להדליק נרות שבת
אני גרושה וברוב השבתות כרגע אוכלת וישנה אצל המשפחה ולא בבית לבד.
האם עלי להדליק נרות שבת?

תשובה:

שלום וברכה

החיוב של הדלקת נרות אינו קשור לנישואין בכלל, כל יהודי חייב במצוה זו. אלא שכאשר אנשים גרים יחד בבית אחד מספיק שאם המשפחה מדליקה עבור כולם. אבל את, כיון שאינך גרה איתם אלא רק מתארחת שם בשבתות – חייבת להדליק. אם יש לך חדר מיוחד בבית ששמור רק לך, את חייבת להדליק בעצמך בברכה, ואם אין לך חדר מיוחד את יכולה להשתתף בפרוטה בנר של ההורים ולצאת ידי חובה בהדלקת אמך. כך מבואר בשו"ע בסי' רסג סעי' ז.

לא ציינת אם אתם ספרדים או אשכנזים, למנהג בני ספרד לא מברכים על תוספת אורה, כלומר אם שני אנשים מדליקים יחד באותו מקום רק הראשון מברך, ולכן ראוי שהשני ידליק בחדר אחר, אם זה לא אפשרי, יש לשמוע את הברכה מהאמא ומיד להדליק בלי להפסיק בדיבור גם את הנרות שלך. לבנות אשכנז אין בעיה לברך גם באופן זה.

בע"ה תמצאי את זיווגך האמיתי במהרה!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ומה הדין גרושה שחזרה לגמרי לגור בבית הוריה כמו בחורה רווקה? האם צריכה להדליק?
    והאם כיון שהתחילה להדליק נרות צריכה להמשיך?