שינוי שם משפחה בהחלפת מצבה

שאלה:

שלום רב לכם . השאלה שלי היא … אמי נפטרה לפני 20 שנה אני מעוניין להחליף את המצבה , אמי נשאה שם משפחה של בעלה השני לא היה להם ילדים משותפים וכבר בסוף חייה היא לא רוותה נחת ואף הצטערה שהתחתנה היא בעלה.. אני מעוניין להחליף את המצבה ורוצה לדעת האם זה מותר שלא אציין את שם משפחת בעלה על המצבה , אני מעוניין לרשום את שם משפחתה ברווקותה (שם משפחת הוריה) אז נשאה שם משפחה מיוחס למשפחת רבנים. אציין שב20 שנות פטירתה בעלה השני פקד הקבר רק בשנים הראשונות בערך כ 4 שנים , הוא אף לא עורך לאמי ז"ל אזכרות וכו'.. אודה לכם על תשובתכם .

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אין בעיה לשנות את שם המשפחה על המצבה. אין הלכות פסוקות בכיתוב על המצבה כל עוד אין זה פוגע בכבוד הנפטרת. אולם לעניות דעתי למרות שהתיאור על חייה עם בעלה, כדאי מאוד שלא לפגוע בו. אין בכך כבוד לנפטרת אם ייגרם פגיעה בבעלה השני. שהרי אסור לכם לפגוע בו. בפרט אם הוא שילם על המצבה, כיצד אתם יכולים לשנות את זה?