החובה לדעת כמה ימי הספירה לפני הברכה

שאלה:

שלום וברכה,,
1.בעניין ספירת העומר, האם יש צורך לפני אמירת הברכה לדעת כמה ימים היום לעומר או שאפשר לברך ולזרום עם הקהל לפי מה שימנו?
2.בדין דבר שטיבולו במשקה כתב המג"א שדבר שאין רגילות לטבלו אזי לא צריך נ"ט. אזי האם אפשר לומר שאם אני שוטף (בגלל ניקיון) דבר שאין ראוי לאוכלו עם הקליפה לדוג': תפוז/קלמנטינה אזי כיוון שאין דרך אנשים לאכול תפוז עם קליפה אזי על אף ששטפתי א"צ נ"ט?

תשובה:

שלום וברכה

  1. לכתחילה יש לדעת לפני הברכה כמה ימים היום, ויש בזה שני טעמים בפוסקים כמובא בשער הציון סי' תפט ס"ק לז, יש שנקטו שהטעם הוא כדי שלא ישהה בשתיקה לאחר הברכה עד שישמע כמה היום, שהרי זה הפסק שאמנם אינו מעכב בדיעבד אבל אינו לכתחילה, ויש שכתבו שהלכה זו היא מעיקר דין הספירה, הברכה צריכה לחול על מעשה המצוה ומהות המעשה הוא לספור את אותו היום. ובכל מקרה בדיעבד יצא.
  2. אין צורך ליטול ידים.