איך חוזרים בתשובה על חיי חטא?

שאלה:

שלום ויישר כוחכם. טרוד אני מאוד ואין לי מנוח מכמות הפעמים שעברתי עבירות עם נשים מאז התגרשתי וגם כשהייתי עם אשתי שלא הלכה לטבול. ברוך השם אני מתחזק ומחפש אישה ירטת שמיים ומשתדל לשמור נגיעה. איך אתקן את כל הפעמים שפגמתי? למיטב זכרוני הייתי עם למעלה מעשרים נשים שהצהירו שהן גרושות או פנויות. אני ברוך השם שומר שבת ומתפלל כל יום ולומד גם בחברותא. אבל זמן רב שאין לי הצלחה בעבודה ואני לא מצליח למצוא בת זוג. אני לפעמים נכנס לייאוש אבל ברוך השם שאני מצליח להתמודד ולהתחזק עוד. מבקש עצה ותשובה כיצד אתקן?

תשובה:

שלום וברכה

הדרך האמיתית במצבך היא פשוט לעזוב את החטא, ולהרבות בלימוד תורה בשמחה, ולקבל שמירת מצוות בצורה טובה [תקבל הדרכה מרב שמכיר אותך, כיצד לעשות זאת בצורה שלא תגרום לך לסגת, אלא בצורה מתונה ונכונה, עם הדרכה צמודה מה עושים]. החיטוט בחטא כל הזמן גורם להשאר בבוץ. מתחרטים על העבר, פונים לדרך חדשה לגמרי, להרבות כבוד שמים מתוך שמחה.

בהצלחה רבה.