מה לעשות לגבי טיסה ? לנסוע בבוקר או לילה?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גבי תפילה, מה יש לעשות כאשר אפשר לנסוע בלילה אולם יגרום צער לפעוט שרגיל לישון מקדם וכל התהליך של טיסה קשה לו וכאשר יגיעו לבית יקח לו הרבה זמן כדי לישון כיון שיצא מן הסדר שלו ויבכה ויגרום דרך אגב זה גם צער לאשה, או שיסעו בבוקר אולם על חשבון זה יעלה עוד מאה ועשרים דולר וגם הטיסה כ"כ מוקדם שבקושי אפשר להתפלל קודם (בקפיצת הרבה חלקים של התפילה) ולא יהיה אפשרות בשדה תעופה או במטוס היות דרישת תיפול פעוט שיש געגוים על אביו וכמעט שאי אפשר לו לשבת עם האמא כדי שהאבא יתפלל כיון שרק רוצה להיות עם האבא, ואז כשיגיעו למקומם עוד אפשר להתפלל וקודם הסוף קריאת שמע לפי הגר"א אבל אין מנין בעיר ויצטרף להתפלל ביחיד?

לפי דעת בני אדם נראה שאולי עדיף לנסוע מוקדם אולם לזלזל בתפילה ולעשות כמה דברים קודם לא קל להשואל, אף שאם יאמר כמה ברכות קודם וקריאת שמע עם כוונה לצאת לכאורה לא נחשב שעושה מלאכה קודם תפילה בדיעבד, מ"מ לא פשוט הדבר, אשמח לקבל חוות דעת.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שהייתי נוסע בלילה, זה גם יותר זול וגם התפילה כמו שצריך, לגבי הילד אפשר להתארגן, להשכיב אותו לנוח בצהריים וכו', גם כשיש חתונה או משהו מתארגנים וזה בסדר.

נסיעה טובה!