תהילים בתפילה

שאלה:

מותר לדבר באיזשהו מקום בתפילה אחרי ברוך שאמר? והאם מותר לומר תהילים לפני יהיו לרצון השני כי כשאני בשבת בבית כנסת אני בשורה הראשונה וכשאני מסיימת להתפלל יש מאחורי מישהי שעדיין לא סיימה.
יוצא לי הרבה לברך למשל מזונות-אכלתי עוגייה ובירכתי עליה ואז באתי לאכול עוגייה מזן אחר או בורקס אז אני מברכת שוב מזונות ולדעתי זה ברכה לבטלה אבל פעם קראתי שאם זה לא מאותו זן אז מותר השאלה אם באמת מותר?

תשובה:

שלום וברכה

אין לדבר מברוך שאמר ועד לאחר שמונה עשרה. אין לומר תהילים לפני יהיו לרצון השני, אבל את יכולה לומר יהיו לרצון גם אם זו שאחריך מתפללת, ואז תוכלי לומר תהילים, רק לפסוע אסור.

בודאי זו ברכה לבטלה, אא"כ הסחת דעת באופן מוחלט מלהמשיך לאכול ואחר נמלכת והחלטת לאכול שוב.

ערב טוב.