קשה לבעל להמתין שבעה נקיים

שאלה:

שלום
מאוד קשה לבעלי לשמור טהרה במיוחד את השבעת ימים. הוא כועס ועצבני מאוד. אז אני טובלת לפני שבעת ימים . מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס, אל תוותרי על מצות הטהרה! זו מצוה יקרה וחשובה, ועם ישראל בכל הדורות מסר נפש לקיום מצוה זו! שכנעי אותו שימתין, ומובטח לכם שכר גדול על קיום המצוה, שהרי לפום צערא אגרא, לפי גודל הצער בקיום המצוה כך יגדל השכר. אני בטוח שאם הוא יראה שאצלך זה מוחלט לקיים את המצוה כתיקנה הוא יבין ויתרגל להמתין.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא יודע אם אפשר להעיר על דברי הרבנים הגאונים דכאן, אבל קצת מציק לי משהו בהתנסחותו של הרב העונה..

    אני מתכווין לומר שמתשובתו של הרב, נראה רק שזו מצווה גדולה, וחבל שתוותרי עליה כי אבותינו וכו'…
    כמובן, חשוב לכתוב את זה בשביל לעודד את השואל/ת, אבל היות שנראה מהלך הדברים של השואלת שהמצב הרוחני והדתי בבית, לא מי יודע מה, אז מחובתו של הרב העונה קודם כל להקדים ולומר; שחלילה לטבול לפני הזמן, היות שלא עולה כלל טבילה, וזה ספק איסור כרת [וכידוע שכל הנשים היום ספק זבות ספק נידות], וזה איסור חמור, וזה כמעט כמו לא לטבול בכלל, היות שאם מדינא לא עלתה לה טבילה, אז זה בעיה חמורה מאוד וכו' וכו' בצורה קצרה ועניינית, ואח"כ כמובן כדאי להוסיף דברי ריצוי, שעם ישראל שמר על עצמו וכו' וכו'. אבל מקריאה של טקסט התשובה נטו, זה נראה שזו מצווה גדולה ותו לא, ואין כאן איסור, וכ"ש לא איסור כרת רח"ל..

    יתכן שאני טועה, זו היתה רק הארה ולא חלילה ביקורת כל שהיא.

  2. ועוד דבר
    אותו מקום אין לו עדין את החידקים הטובים דיגנו עליו מפני זיהומים וחידקים רעים, ולכן הקב"ה ברב רחמיו ציוה לחכות עוד שבעה ימים, שאלו השבעה נקיים בכדי שהמקום התרפא עד הסוף ומקום יהיה כשיר למצוות הזווג