חציצה מועטת בתפילין

שאלה:

שלום רב , בזמן האחרון שמתי לב שאני מוציא את התפילין שלי מהמכסה יש עליו סוג של דבק כזה מהמכסה , זה מעכב אם אי אפשר להוציא את זה?
בנוסף יש סוג של שערות לבנות כאלה שיוצאות מהתפילין זה בעיה?

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מה הכוונה דבק מהמכסה, איזה דבק יש שם, חלקים קטינים נהעור אינם חוצצים, אף שלכתחילה מקפידים גם על מין במינו וגם על מיעוט קטן, אבל לא ניתנה תורה למלאכי השרת..

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' כז ס"ק יד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. 1. המכסה של הריבוע התקלף מבפנים והדבק שהיה שם נדבק לריבוע של התפילין של יד , לזה התכוונתי
    2. התכוונתי שמהתפילין של הראש שלי יוצאים חוטים לבנים כאלה זה בעיה?