טבילה אחרי קיום יחסי אישות בזמן נידה

שאלה:

האם אישה שקיימה יחסי אישות בזמן היותה נידה, יש עניין שאחרי קיום יחסי אישות תספור שבעה נקיים ותטבול? מדובר לגבי נשים שרוצות לקיים את המצווה אך זה חדש להן לכן לפעמים נופלות ומקיימות יחסי אישות בזמן נידה, האם להדריך אותו להמתין לווסת הבאה, ואז לשמור דיני הרחקות ואז לטבול?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה, ברור שגם אם אשה נכשלה בימי נידתה וקיימה יחסי אישות זה לא מתיר לה להמשיך בחטא זה, ועליה לספור שבעה נקיים ולטבול, אלא שהיא לא יכול לספור את השבעה נקיים מיד, יש להמתין שלושה ימים שלמים [ארבעה למנהג הספרדים וחמישה למנהג בני אשכנז, אבל גם אם תרצה להקל עליה, לכל הפחות שיהיו שלושה מעת לעת] ואז להמשיך ולספור.

אני לא משוכנע שהבנתי היטב את השאלה, אם תרצה לחדד עוד משהו, נשמח.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ קצו סעי’ יא, שאשה שפולטת שכבת זרע תוך ו’ עונות [שלושה ימים שלמים] לתשמיש סותרת את אותו היום, וכיון שלא ניתן לברר זאת עליה להמתין מלספור כל אותו הזמן. דין זה נוהג גם במקרה האמור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לנשים כאלו מתירים שטיפה בהדחה היטב להפליט השכבת זרע.
    ושומרת יום כנגד היום ששימשה בשבעה נקיים זאת אומרת שאותו היום לא עולה למניין השבעה אך גם לא סותר את השבעה נקיים וממשיכה לספור שבעה ימים נקיים בלי זה שנכשלו בו וטובלת!