דבר חריף

שאלה:

חתכתי בצל בסכין חלבית והכנתי עיסה פרווה האם העיסה חלבית או פרווה?

תשובה:

שלום וברכה

העיסה חלבית ואין לאכול עם בשר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לכבוד הרבנים שליט"א נלע"ד שיש לציין שסכין חלבית הינה סכין שחתכו בה דבר חלבי רותח ולא סתם סכום מהמגירה החלבית כך שאם זו סכין שהשתמשו בה בחלב אבל קר אין היא נידונה להיות חולבת לאסור את אכילת הבצל הנ"ל אפילו אם בשר ממש וגם אם השתמשו בה בחלב רותח אז אין זה אומר שהבצל חלבי כאשר ניקו אותה לפני חתוכו אלא שרק יהיה אסור לאוכלו עם בשר אך לאחר אכילת בשר בסעודה אחרת ואפילו לא עברו 6 שעות אלא מספיק שכבר ברכו ברכה אחרונה על המאכל הבשרי יהיה מותר לאכול אותו בצל כך זוכרני ממה שכץתוב בספר הכשרות להלהכה של הרב פוקס