מכנסיים קצרים לגבר

שאלה:

שלום .איך זה שכולם עם מכנסיים ארוכים כמעט 98 אחוז לערכתי בארץ ואני היחידי שמסתובב עם קצרים עד למרפק ברגל זה נורמלי?ככה יותר נוח לי ,ולמה כולם מסתוביים עם ארוך זה נוח להם אשמח לדעת דעתך בנושא

תשובה:

שלום וברכה

ראשית הרבה יותר מכובד ללכת עם מכנסיים ארוכים, וכיון שהאדם הוא צלם אלוקים, יש בהחלט ענין שילך בצורה מכובדת. לבוש מכובד גורר אחריו הנהגה מכובדת, דיבור יותר נאה וכו'. מלבד זאת, בשעת התפילה חובה ללכת עם מכנסיים ארוכים, כיון שצריך להיות לבוש כמו שעומדים לפני מלך, כמבואר במשנה ברורה בסי' צא, עיין שם.