יעוץ – דכאון אחרי לידה, האם לפגוע בשלימות המשפחה?

שאלה:

שלום וברכה
אנחנו גרים בברוקלין ויש לנו ב״ה שני ילדים קטנים
המשפחה שלי(עדי) בארץ ורוב המשפחה של בעלי (יהודי אמריקאי) נמצאית פה
אני מאוד בודדה פה ואנחנו הרבה לבד
שבתות חגים וגם במהלך השבוע..
זה כבר בלתי נסבל מבחינתי, וכרגע לעבוד זאת לא אופציה כי התינוק עדיין קטן בשביל מעון.
אני סובלת מדיכאון אחרי לידה, בדידות ועצבות וזה עולה לנו בשלום בית.
אני רוצה לסוע לארץ, למשפחה, אפילו לנסות לגור שם קצת בכל הזדמנות אפשרית ובעלי כבר מיואש ופשוט אומר לי סעי.. ונראה מה יהיה..
הוא לא חושב לעלות כרגע, טוב לו בניו יורק.
אשמח לעצת הרב
תודה מראש,
עדי

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את הצער שלך. לדעתי מה שחשוב כרגע הוא שלא לפגוע כלל בשלימות הבית, כלומר מצב כזה שאת מעלה אפשרות לנסוע לבד, ובעלך מעלה על דל שפתיו אפשרות כזו, מדליקה אור אדום! זו לא אופציה! אתם יחד, ויכולים לחיות יחד בשמחה ובאושר עד מאה ועשרים, והקושי שיש עכשיו צריך לטפל בו! קושי אחרי לידה הוא טבעי וניתן לטיפול, את צריכה לטפל בכך ולצאת מהבית, ולחזור לידידות שהיו לך לפני הלידה. ובמקביל עליכם ללכת ליעוץ זוגי שיסייע לכם לעבור את התקופה הלא פשוטה הזו בשמחה ובשלום. עליך להבין גם לליבו של בעלך ולבוא לקראתו וכך יבוא גם הוא לקראתך.

ועוד משפט לסיום, הבעיה היא הרי בתוכך, קשה לך אחרי הלידה וכו', המחשבה שבארץ כל הבעיות יגמרו והכל יהיה טוב זה דמיון! יש הרבה נשים בארץ שסובלות מקושי אחרי לידה ומרגישות בדיוק כמוך למרות שיש משפחה מסביב והכל מוכר וכו'… כך שהדרך היא לטפל בבעיה עצמה ולא לחשוב שבמקום אחר יהיה טוב יותר.

ברכה והצלחה ורפואה שלמה.