חומר עוון נדרים

שאלה:

בס"ד
שלום
נדרתי שאני לא אעבוד באיזה שהוא מקום יש לי בעיה שאני נודר הרבה כמעט כל הזמן ואני מבקש ואני רוצה לדעת אם הנדר נחשב או לא ואם כן אפשר שתתירו לי אותו
תודנ

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, זה נושא מורכב, נדר לא מותר סתם כך, צריך למצוא פתח – סיבה חהתרת הנדר, תפנה לרב המקומי שיסייע לך. בענין זה שאתה נודר הרבה זה חמור מאוד! אתה כנראה כלל לא מודע לחומר הענין! חז"ל אמרו שבעוון נדרים [שאדם נודר ואינו מקיים] בנים קטנים מתים רחמנא ליצלן! לכן עליך לעשות הכל [חוץ מלנדור] כדי להמנע מהדבר הזה לחלוטין.

בשורות טובות.