לתרומות לחץ כאן

בצל מבושל שעבר עליו לילה

שאלה:

בוקר טוב.
אתמול בצהריים חתכתי בצל, שמתי אותו בסיר, על הגז, שישחים תוך כדי הבישול(לא הוספתי שמן ולא מלח ולא כלום- רק מהחום הבצל משחים, כי הסיר חם, והבצל מגיר את הנוזלים שיש בו, וכך זה משחים).
הבצל הזה, ששוב, לא הוספתי לו דבר, אך הוא היה שחום, נשאר ככה כל הלילה בחוץ.
1) האם מותר לי להשתמש בבצל זה בבישול?
2) אם כבר ערבו את זה בבישול, האם בדיעבד אני יכול לאכול, או שיש כאן בעיה לא פשוטה? בשאלה 2 אשמח למקורות .

תשובה:

שלום וברכה

יש שכתבו שבצל מבושל, אפילו שאינו מעורב בשום דבר, בטלה סכנתו ומותר להשתמש אף שהוא קלוף, ראה כף החיים יו"ד סי' קטז אות צג, וכן הביא בס' שמירת הגוף והנפש עמ' כה בשם שו"ת בית שלמה ח"א יו"ד סי' קפט. כך כתב גם לגבי ביצה, אלא שלגבי ביצה מצינו חולקים, ראה יד מאיר סי' יט, דגל אפרים סי' כח ופרי השדה ח"ג סי' סא, אינני יודע אם יחלקו גם לגבי בצל, ולכן לכתחילה אם אין צורך מיוחד לעשות זאת כדאי להחמיר, אבל בדיעבד שנעשה ודאי אפשר לאכול.

שבת שלום ומבורך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל