לצאת מהדרין מן המהדרין ע"י להשתתף בפריטי

שאלה:

בן אצל אביו, האם יכול לצאת הדין של מהדרין מן המהדרין ע"י שהוא ישתתף בפרוטי עם אביו (ולא ידליק בעצמו כלל, אלא יצא יד"ח עם אביו, וישמע הברכות ממנו)? יש לציין שעה"צ (סי' תרע"ז ס"ק י"ט).

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך. הרי הדברים מפורשים בשער הציון שיוצא בזה חובת המהדרין?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1) א"כ למה לא נוהגים כן אלא שכל אחד מדליק לעצמו? עוד צ"ב לפ"ז מה שקשה לפי תוס' לענין מהדרין מן המהדרין שאם כל אחד מדליק שלא יהיה ניכר וכו', למה לא עושים עצה פשוטה ביותר, שכל אחד משתתף עם בעה"ב ואפשר לצאת אליבא דכו"ע בלי שום חשש?
    2) השאלה שלי היתה אם באמת נוקטים כדברי השעה"צ.

  2. רעק"א בתשובותיו סי' יג כידוע חולק וסובר שעיקר ענין המהדרין מן המהדרין שכל אחד יקיים את המצוה בעצמו ולא ע"י שליח.