שמן מגולה בלילה

שאלה:

בס" ד
שלום רב
האם מותר כבר מעכשיו למלא כוסות פסטיק בשמן זית ולהכניס את הפתילות לתוכן מבלי לכסות בפקקים מיוחדים או שיש לכסות לפחות מנייר כסף . השאלה נשאלת מהסיבה שידוע שאין לשים מאכלים / משקאות ללילה שלם ללא מכסה כי המאכלים נעשים לא טהורים. יש לציין ששמן הזית שאני אשתמש בו בע" ה הוא שמן זית לאכילה באיכות מעולה וברצוני שהשמן יהיה כשר לאכילה בכל שמונת ימי החנוכה לקיום מצוות הדלקת נרות.
אשמח לתשובה בהקדם.

תודה רבה !

תשובה:

דין משקין מגולים נוהג רק בדבש מים חלב ושום כתוש, ראה פרישה סי’ קטז שנתן בזה סימן “דמיח”ש חש”, כלומר אין לחשוש אלא לראשי תיבות אלו של “דמיח”ש הכולל את המשקין האמורים. אבל אין כל סיבה להעמיד את החנוכיה שבוע לפני החג, מן הסתם זה יפריע בבית.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1