הלוואה מהבנק לצורך חבר

שאלה:

האם מותר לי לקחת הלוואה מהבנק (אשראי ברגע) בכדי להלוותו לחבר? והוא משלם הכל כולל הרבית.

תשובה:

שלום רב,

כשאתה לוקח הלוואה מהבנק אתה נקרא הלווה, וכשאתה מעביר את ההלוואה לחבר אתה נקרא מלווה – דהיינו שאתה לווה בריבית ומלווה בריבית. הבנק לא מכיר את חבר שלך, הוא מתעסק מולך בלבד. לכן כשאתה לוקח הלוואה מהבנק צריך לראות שיש היתר עיסקה עם הבנק. [מסתמא יש הית"ע]. וכשאתה מלווה לחבר אתה צריך לעשות היתר עיסקה נוסף עם חבר שלך.

בהצלחה.