קרדיט -איסור ריבית

שאלה:

ברצוני לקנות מוצר בכרטיס אשראי בחמישה תשלומים שמועד הפרעון הראשון יכול רק מהחודש הבא, וחברת האשראי אמרו שרק ע"י קרדיט אפשר לעשות כם. האם מותר?ובאיזה אופנים?

תשובה:

שלום רב

חברת האשראי שמשלמת עבורך נחשב שמלווה לך את הכסף, ובחודש הבא תגבה ממך את החוב פלוס ריבית, ולכן יש איסור ריבית בדבר. ובאם יש לחברת האשראי היתר עיסקה ניתן להסתמך על זה. לכן צריך לברר האם לחברת האשראי יש היתר עיסקה.

בהצלחה

נפתלי בן חיים