מה עדיף לסיים שניים מקרא ואחד תרגום ביום שישי או במהלך השבוע?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אני בדרך כלל ביום שישי לא מצליח להספיק לסיים את כל השניים מקרא ואחד תרגום רציתי לשאול אם יהיה כדאי ללמוד את זה במהלך השבוע כל יום פרשה כי שאלתי רב אחד והוא אמר לי שנראה לי שעדיף יותר ללמוד ביום שישי אבל מי שלא מספיק כדאי שיקרא חוק לישראל נראה לי

תשובה:

שלום וברכה

בס' ארחות רבינו ממנהגי בעל הקהילות יעקב הובא שלפעמים נהג כך לעשות, לקרוא כל יום חלק [אבל כדאי להשתדל להקפיד על סיום פרשה פתוחה וסתומה וכו']. על פי האר"י אכן עיקר הזמן ביום שישי, אבל העיקר להשתדל לסיים לפני הסעודה בשבת בבוקר, לכן אם תוכל להשלים בליל שבת זה גם בסדר גמור.

בהצלחה רבה