שימוש בהדסים שנשארו מסוכות

שאלה:

שלום, שמעתי שיש סגולה להשתמש בהדסים מארבעת המינים להכנת מיצוי לחיזוק השיער. האם זה מותר, או שיש בכך משום ביזוי להדסים ששימשו לדבר מצווה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברור שמדובר בשטויות של ממש… לעצם הענין נראה להתיר, ראה אלף המגן סי' תרס ס"ק ז, שעורר על כך שאלו הנוהגים לשרוף את החמץ עם הלולב מםפסידים בימי הקיץ את סגולת השמירה שיש בארבעת המינים, ועל כן כתב לשומרם עד ערב סוכות הבא ואז לשורפם תחת התבשיל, כלומר מותר להסתייע בהם לבישול לצורך החג, ואם כך מסתבר שגם זה מותר, ואין הבדל בין אכילת האתרוג לעשיית משחה בצורה מכובדת. אבל שוב, זה נראה אמונה טפלה חסרת בסיס כל שהוא, אם זה מועיל אפשר לקחת גם סתם הדסים מהשיח…