מינוי להתרת נדרים

שאלה:

שלום רב, אבקש למנות אתכם להתרת נדר שנדרתי לפני 10 שנים בדיוק ועשיתי יום יום. נדרתי לקרוא כל יום 6 פרקי תהילים בבוקר ועוד 5 בערב ועוד פרקים קבועים.
אבקש להתיר את הנדר. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהצורה המועילה לכתחילה להתרת נדרים היא שהנודר בא לפני הדיינים ומפרט את נדרו והם מוצאים יחד פתח להתיר, אנחנו לא עושים זאת כאן. אגב, אם החזקת בנדר 10 שנים צריך למצוא סיבה מיוחדת להתיר אותו. חובה לדעת, כדי להתיר נדר צריך פתח, זה לא דבר של מה בכך, ולכן יש להמנע לגמרי מלנדור.

יום נעים