מתלבט האם להתחתן

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אני מקווה שלא שאלתי שאלה זהה בעבר
אשתדל לקצר. אני מתלבט מתי להתחתן, אם אני מתחיל ללמוד בישיבה, האם לחכות עם חיפוש שידוך?
יש לי יצר הרע חזק בזה, האמת אני לא יודע אם זה יצר הרע רגיל, או בגלל שאני מבית חילוני זה פשוט התמכרות מגיל צעיר מאד, שלמרות שאני שונא את זה וזה גורם לי סבל שנים, אני לא מצליח להפסיק לחלוטין.
דרך אגב, לא מאמין במאה אחוז שחתונה תפתור את הבעיה, אם אני זוכר נכון, שמעתי על בן אדם אחד שזה לא פתר לו. אך אולי אצלי זה כן יעזור. צריך להתפלל.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום ידידי היקר!

אינני יודע לייעץ לך בענין נישואין, אבל חשוב לדעת, חתונה אינה פתרון לבעיית שמירת העינים, ברור שזה מועיל, אבל בחתונה יש הרבה מחויבות ובנין שלם שצריך לעשות, ואם אתה עדיין לא מרגיש בשל לנישואין, מבחינת החרדות וכו', אין מקום להכנס לקושי אחר כדי לפתור את הקושי הראשון, בפרט שהוא ענין מורכב הרבה יותר. תמשיך לבנות את עצמך עד שתרגיש שאתה בשל לנישואין, ובמקביל תמשיך לעמול בעבודה כנגד היצר, וה' אוהב אותך ומקבל את עבודתך באהבה ובשמחה עם כל הקשיים, הוא מכיר את נסיונותיך ואוהב אותך כפי שאתה.

ברכה והצלחה.