הליכה רגלית מקרית שמונה לכפר בלום בחג

שאלה:

אני מוזמן לברית בקיבוץ כפר בלום שבצפון. ביום שמחת תורה. אני צריך ללכת רגלית מקריית שמונה לקיבוץ. האם מותר לי לצאת רגלית בחג מקריית שמונה לכפר בלום? אם כן- האם יש הגבלות? אם לא- איך כן ניתן?
אשמח לתשובה טרם החג, תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני ממש מתנצל שלא הספקנו להשיב לפני החג. אולם איסור תחומין שייך גם ביום טוב. לכן אסור לצאת מהעיר יותר מאלפיים אמה אם לא עשו עירובי תחומין בדרך. ומאחר שבעשיית עירובי תחומים כאלה, ישנם פרטי הלכה שונים, כדאי להתייעץ אם רוצים לעשות זאת.