שכחה להדליק נרות שבת ונזכרה לאחר השקיעה

שאלה:

שלום לכבוד הרב! לפני כמה חודשים אינני יודעת מה קרה לי ומדוע פספסתי את זמן הדלקת נרות שבת וכמובן שלא רציתי לחלל את השבת ולכן לא הדלקתי באותה שבת. אנשים אמרו לי שעלי להדליק עוד נר בכל שבוע בנוסף למספר הנרות שאני מדליקה תמיד. רציתי לשאול האם עלי להוסיף ולהדליק עוד נר עד סוף ימיי או שיש איזה זמן מוגבל. בתודה ובברכה מאירה.

תשובה:

שלום רב,

אכן ברמ"א סי' רסג מבואר: "האשה ששכחה פעם אחת להדליק, מדלקת כל ימיה ג' נרות (מהרי"ל)". כלומר, ג' נרות זה אחד יותר מהבסיס שאותה היא רגילה להדליק – 2. אבל אם היא מדליקה כל שבת יותר, היא צריכה להוסיף על המספר הרגיל. ראה שם במשנה ברורה סק"ז:

"מיירי בשהיתה רגילה בשנים ואם היתה רגילה מתחלה בשלשה צריכה להדליק כל ימיה ד' ואם שכחה כמה פעמים צריכה להוסיף בכל פעם עוד נר אחד יותר והכל משום קנס כדי שתהא זהירה בכבוד שבת ועל כן אם נאנסה ולא הדליקה כגון שהיתה בבית האסורים וכיוצא בזה אינה צריכה להוסיף".