הוצאה בשבת מהבית למרפסת

שאלה:

שלום רב.
1. בישלתי ביצים בסיר פרווה ללא מכסה שחצי ממנו היה ממולא במים והביצים, תוך כדי בישול אבי רחץ ידיים בכיור הבשרי ליד הכיריים שהברז שלו ספק מלוכלך בשאריות עוף, שהוא סיים לרחוץ ידיים השפריץ לו בטעות מהידיים טיפות על הסיר או על החלק הריק או על החלק המלא או לתוך הסיר.
רציתי לשאול מה דין הסיר ומה דין האוכל שבושל בו ?
2. מרפסת באורך 2.5 על 4 מטר שפתוחה משני הצדדים ומהצד השלישי קיר בגובה 1.90 מטר שהחלק לכיוון התקרה עם עץ מחורר בערך באורך 70 ס"מ ובתור גג פרגולה מכוסה בבד נגד גשם, מה הדין לעניין הוצאת אוכל בשבת או טלטול ?
3.מה הדין לעניין פתיחת מפת ניילון בשבת, או שקית סנדוויץ' ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא צריך לחשוש, זה בסדר גמור.
  2. אני מבין שמדובר במרפסת ממש שיוצאת מהבית ולא בחצר משותפת לעוד שכנים, באופן זה היא חלק מהבית ואין כל בעיה, ראה שו"ע סי' שסו סעי' א. כמובן במקום שיש עירוב טוב כמו ברוב ערי ישראל, מותר לטלטל חפצים גם לרחוב.

שבת שלום