טבילה לאשה מבוגרת שמסולקת דמים / טבילה עם שיניים תותבות

שאלה:

אישה שאלה לא אצל רבנים כל אחד עונה משהו אחר. שאלה 1) אישה מבוגרת שנגמר לה הווסת האם לטבילה לפני החתונה תצטרך לספור 7 נקיים כי לא טבלה אחרי המחזור האחרון שלה לא הייתה נשואה אז, והאם צריכה לברך על הטבילה. 2) יש לה שיניים זמניות מודבקות לא בדבק חזק וקבוע ולגבי הכתרים הקבועים יקח זמן עד שיטופלהאם זה מעכב טבילה. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

גם אשה שהרבה זמן לא ראתה דם, כיון שלא קיימה הליך טהרה לאחר הפעם האחרונה שקיבלה מחזור, עליה לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים. רק אשה שאין לה רחם בכלל פטורה משבעה נקיים ויכולה לטבול. בודאי עליה לברך על הטבילה, שהרי יש עליה טומאת נדה ממש כיון שלא טבלה לאחר הוסת האחרון.

בנוגע לשיניים הזמניות לא הבנתי מה הכוונה שזה לא בדבק חזק, אם ניתן להסיר בודאי זה חוצץ, אם לא ניתן להסיר אלא שכוונתך שהיא עתידה לעשות שתלים קבועים יותר, כיון שלא הגיע הזמן להסיר, וגם זה עשוי לנוי, יש להקל לטבול עם זה ביחד.