מצאתי טלפון נייד בגן משחקים האם להרים ולהשיב או להשאיר במקום?

שאלה:

שלום לפני כמה ימים הייתי עם ילדיי בגן משחקים והילדה שלי ראתה מעל נדנדה טלפון נייד מונח והסתפקתי האם היה עליי להרים אותו ולהשיבו שכן זכור לי באחד העלונים של עלון המשפט שיש אבדות שכדאי להניחם במקומם אם סביר שהבעלים יחזור לשם ויחפש מאשר להרים ויש לציין שהנייד היה נעול ככה שאין אפשרות לבדוק מידע האם זה משנה ועוד שאלה מה הדין אם הילד הרים את הנייד כבר לידו

תשובה:

שלום רב,

בכל מקרה היית חייב להרים ולהשיב כיון שבמקרה שלך מדובר במקום שאינו משתמר בכלל (רמ"א סי' רס סעי' י)