תפילין בחדש שינה / כריעות בשמונה עשרה

שאלה:

שלום רב , היכן כורעים בתפילת 18 והאם הכריעות מעכבות בדיעבד ? וכשאין איפשרות השלוש צעדים בתחילת התפילה ובסופה מעכבים ?(למשל כשאין מקום כלל לצעדים)
האם מותר לשים תפילין בחדר שישנים בו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

חייבים לכרוע במקומות המופיעים בהלכה: בברכה ראשונה בהתחלה ובסוף, ובמודים וכן בברוך אל ההודאות.

שלשת הפסיעות שעושים בסיום התפילה אינם מעכבים אם לא עשה כן. בכל אופן גם אם אין מקום לכל הצעדים, יש לעשות אותם לצדדים וכד'.

מותר לשים את תיק התפילין בחדר שישנים בו. בפרט שהוא בעצם עם שני כיסויים, [בני זוג נשואים יעשו כיסוי נוסף בשעה שיש בכך צורך] .