טעויות בתפילה – מתי חובה לחזור?

שאלה:

שלום רב, האם מותר לקרוא קריאת שמע של שחרית בנפרד לתפילת 18 או חובה שיהיו סמוכות? על איזה טעויות בתפילת 18 צריך לחזור ולהתפלל? אם אפשר בבקשה דוגמאות לטעויות שצריך לחזור בגללן וטעויות שלא צריך לחזור בגללן , תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חובה להתפלל ברצף, כדי להסמיך גאולה [ברכה אחרונה מברכות קריאת שמע] לתפילה, וכדי לעמוד לתפילה מתוך דברי תורה [קריאת שמע היא דברי תורה].

קשה להקיף כאן את דיני הטעויות בשמונה עשרה… באופן עקרוני, החסרה של הזכרה משמעותית [ותן טל ומטר, יעלה ויבוא ברוב הפעמים], או דילוג ברכה מצריכה חזרה, וכן לגבי אמירת דבר שהוא שקר נחלקו הדעות [כמו למשל יעלה ויבוא בסתם יום של חול, ראה שו"ע סי' קח סעי' יב ובמשנה ברורה שם]. אבל אדם שמדלג מילה או שתים שאינן מעיקר הברכה, והוא אומר בכל ברכה תחילה וסוף ועיקר הענין באמצע – אינו חוזר [ראה שו"ע סי' נט].

בהצלחה