סכנה בשתיית מים שלא הורתחו

שאלה:

בס"ד.
שלום,
מבואר בגמרא (בבא מציעא כט:) ששתיית מים פושרים שלא הורתחו עדיין, מזיקה מאד, אם היו בכלי מתכות. ולכן אם מוסיפים מים קרים לתוך מים רתוחים, באופן שנעשים כל המים פושרים, יש להזהר בזה. אך אם יש במים תבלינים, כגון תה וקפה וכיוצא בזה, אין לחשוש, והדבר מותר.
השאלה שלי- מכאן אני מבין שאם לוקח כוס זכוכית עם מים רותחים וממלא לתוכה מים מהברז אין בעיה לשתותם אלא רק לתוך כוס מתכת תהיה בעיה? השאלה נראית בגדר פשיטא אבל אני רוצה לוודא מפני החשש מכך.
תודה מראש.
ערן.

תשובה:

אין כל בעיה. ואגב, בגמרא לא מדובר כשמערבים מים קרים בחמים שזה אולי לא מסוכן גם בכלי מתכת כיון שזה כלי שני, אלא על מים שלא הורתחו לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד.
    למען האמת, גם אני סובר כמותכם אלא ששמעתי רב פוסק מאד מפורסם שאמר בשיעור מוקלט שיש סכנה גם בלתת מים קרים מהברז לתוך כוס מים חמים.
    האם יש משהו בדבריו בכל זאת?