תפילין לאדם מורדם

שאלה:

כידוע אנוס רחמנא פטריה. נניח שאדם רוצה להחמיר ומבקש מראש מקרוביו שבהיותו מורדם אחרי ניתוח, או שלפעמים רדום ולפעמים ער בגלל חומרי ההרדמה, שישימו לו תפילין של ראש לדקה ויורידו כדי שלא יפספס יום ללא תפילין.

אם יעשו את זה כשהוא רדום, האם נחשב לו מצווה או שאולי אסור להניח תפילין כשהוא ישן שמא יפיח וכו?

תשובה:

שלום רב

מעבר לאיסור של שינה עם תפילין שהוא ודאי נכון, יתכן שכאשר הוא מורדם כלל אינו נחשב בר חיובא, ודינו כמתעסק בעלמא ואין בכך קיום מצוה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה.
    אני חושב שלא כל מצב בהרדמה זהה. תלוי תחת איזה חומר הוא הורדם, (מורפיום , אוקסיקונטין ועוד ועוד( וכמה מינון. לפעמים התרופה לא ממש מרדימה, אלא זה רק טשטוש, והאדם עם עיניים סגורות,
    והוא בעצם ער.