לברר אצל נותן שירות אודות השירות לשם הקמת עסק

האם מותר לשאול בעל העסק כמה עולה השירות שהוא נותן ואיך הוא נותן את השירות, והשאלה היא לא ע"מ לקנות ממנו את השירות שלו, אלא ע"מ ללמוד איך הוא נותן את השירות ובכמה בשביל בדיקת שוק להקמת עסק, השאלה מצד הגמ' בב"מ נח: לא יאמר לו בכמה חפץ זה והוא אינו רוצה לקנות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

חלק מטעמי האיסור שייכים אף במקרה זה (עיין בתשובה כאן), שלא לאכזב את בעל העסק או שלא לגרום לו להוריד את המחיר אם הוא רואה שלאחר ששומעים את המחיר נמנעים מלקנות. לכן, יש לומר לבעל העסק מראש: "אני שואל לשם התעניינות בלבד ולא נראה לי שבסוף אקנה".