מנהגי אבילות בליל ל"ד בעומר

שאלה:

שלום

א. לפי הספרדים שנוהגים אבילות עד לד לעומר, ורק בלג מותרים בשירים, האם באמת בליל לד (השנה – יום ראשון בערב) עד יום לד אסורים עדיין בשירים?

ב. לפי הספרדים שזה עד לד, האם הכוונה שבל"ד כבר לא מתו או שהכוונה שבל"ד עדיין מתו ובל"ה כבר לא מתו? (אותה שאלה כמובן גם לאשכנזים שזה עד ל"ג, רק יום קודם)?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

למנהג הספרדים בליל ל"ד נוהגים אבלות. הסיבה היא שאף שעיקר ההפסקה מלמות היתה בל"ג בעומר עדיין מתו מעט גם בל"ד, ראה משנה ברורה בסי' תצג ס"ק ז בשם פרי מגדים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם מותר לספרדים לגזור שערות בנו במירון בלג בעומר, למרות שהאבילות נגמרת רק בל"ד?
    והאם שכתבתם שמנהגי האבילות קיימים גם בליל ל"ד לעומר זה כולל איסור שמיעת שירים?
    ישר כח