גילוח בערב שבת ל"ג בעומר – ספרדים

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
לג בעומר מתרחש במוצש?
האם לדעת הילקוט יוסף מותר להסתפר או להתגלח משישי כלומר מהיום?
תודה

תשובה:

שלום רב

לא. היום מותר רק לבני אשכנז. והסיבה פשוטה, לספרדים שמותר להסתפר רק בל"ד אין כל סיבה להתיר השנה יותר מכל שנה, ואילו לבני אשכנז שכבר בל"ג בעומר מותר ניתן להקדים ליום שישי. באם ל"ג בעומר היה חל בשבת ולא ביום ראשון, גם לספרדים היה מותר להתגלח ביום שישי, אבל זו אינה המציאות השנה.