איטר בתפילין – כותב בימין ושאר מעשיו בשמאל

שאלה:

באיזה יד יש להניח תפלין כאשר אני כותב ביד ימין , אבל רוב השימוש ביד שמאל ?

תשובה:

שלום רב

למעשה במקרה כזה ההלכה אינה מוכרעת, ראה שו"ע ורמ"א בסי' כז סעי' ו, ולהלכה פסקו הרמ"א והגר"א שהכתיבה היא הקובעת והב"ח ועוד אחרונים פסקו להיפך, לכן במקרה זה יש לבדוק טוב אולי הוא יכול לעשות מלאכות גם ביד ימין ואז הוא נחשב שולט בשתי ידיו שמניח ביד שמאל, ואם אינו יכול, אולי ירגיל עצמו לכתוב בשמאל אם זה אפשרי, ואם לא, יזדקק מספק להניח על שתי ידיו, בתחילה יניח על שמאלו, ואחר כך לפני אשרי ובא לציון יהפוך את התפילין כך שהקשר נמצא מעל הבית במקום תחתיו ויניח על היד השניה.

בהצלחה.