חזן פעמיים בשחרית

שאלה:

בס"ד
משפחה מסורתית ומטה מבקשת ממני כרב הקהילה לשמש כחזן ביום עליה לתורה של הבן ביום חמישי אני לימדתי את הבן לקריאה בתורה
הבעייה שהם רוצים להתפלל שחרית בשעה 10 בבוקר ולא לפני
האם אני יכול להתפלל כהרגלי בבוקר מוקדם תפילה בזמנה ולאחר מכן בגלל שאין להם לא חזן ולא קורא בתורה ( החתן הכין רק את שלישי)
לשמש להם כחזן ללא חזרת הש"צ למרות שהתפללתי ?

תשובה:

שלום רב

אחרי זמן תפילה אין בכך כל הגיון וטעם, גם אם בשעת הדחק נתיר למי ששוגג לומר ברכות קריאת שמע, אבל לומר שיש בזה דין ערבות המאפשר לך להתפלל בקול עבורם למרות שכבר יצאת ידי חובה זה כבר יהיה מוגזם… אבל קריאת התורה תוכלו לעשות אם יהיו שם שישה אנשים לפחות שלא שמעו את הקריאה בבוקר.

בהצלחה.