קונפליקט בין הזוג הצעיר להורים

שאלה:

לכבוד הרב שלום ,
בני התחתן השנה. ואשתו רוצה לחגוג את ליל הסדר אצלה במשפחה . אמרתי לבני שזה גורם לי עגמת נפש מכיוון שזה אומר שאנחנו נהיה לבד. וגם אצלנוו זה לא נהוג. אלא שהאשה הולכת אחריה בעלה. וזה גם יגרור לבעיה עם שאר בני המשפחה אשמח לתשובה תודה

תשובה:

שלום רב

כאן את נוגעת בעצם באחת הנקודות החשובות ביותר בנושא של חתונות ילדים!

אחד הקשיים הגדולים בנישואי הילדים הוא להפנים ולהבין שזהו, הבן מקים בית משל עצמו, שיש בו מירקם אחר, צרכים שונים, אילוצים כאלו ואחרים, שאנחנו לא יכולים ולא נהיה שותפים להם, וכאן נדרש מאיתנו להרפות! לשחרר! לתת להם להסתדר ולנהל את החייים כפי שהם מבינים וצריכים. שימי לב שבמקרה שלך בעלך נקרע כרגע בין דרישותיה של אשתו הצעירה שמאוד חשוב לו לרצות אותה ולשמח אותה ולבנות איתה את חייו, לבין דרישות אמו וצערה, הקריעה הזו מיותרת, פוגעת במירקם העדין שבין בני הזוג הצעיר ומיותרת לגמרי. תני להם להחליט מה שהם רוצים ולקבל את זה בשמחה. אם הם ירגישו שהם מחוייבים ומוכרחים לבוא אליך זה לא יהיה טוב לכל המערכת גם בהמשך. תני להם לבוא בשמחה כשירצו, תשמחי איתם ותרפי מהדרישות.

אגב המנהג המקובל ברוב המקומות הוא שבחג הראשון הולכים להורי האשה, וזה מעוגן גם בגמרא.

בהצלחה רבה ורוב נחת!