איך מגברים על העצבות הגדולה שנפלה עליי ?

שאלה:

הרב,
אני בעצבות.
עצבות ויאוש מכל מה שעובר עליי .
איך מתרוממים ?
אין לי טיפת כוח לשמוח ..
לרקוד בוודאי שלא..
מנסה לחייך אבל הלב ..
הלב לא שמח !!!
מה לעשות ?
דווקא בחודש אדר שאמור להיות הכי שמח ועליו אומרים "משנכנס אדר מרבים (!) בשמחה.."
אני מקבלת הכי הרבה ניסיונות מצד יצר הרע לגרום לי לעצבות..
ולצערי הרב,
הוא דיי מצליח..
אין לי מספיק כוחות להילחם בו..
אשמח לעצות .

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר אותך, אבל לאחר כאלה תיאורים אני יכול להניח שהסיבה שאת לא מצליחה לשמוח הוא בגלל שאין לך סיפוק עצמי כלל. אולי זה בגלל שלטעמך את לא מצליחה כלל, אולי זה בגלל שאת לא מצליחה לפחות כמו שאת סבורה שהחברות שלך מצליחות וכד'.. את צריכה לעבוד על הנקודה הזו, ואז תגיעי לשמחה אמיתית. כלומר, נסי כמה שאפשר (וזה קשה) להתנתק מהמחשבות מה עושות חברותייך וכיצד הן מצליחות (בדרך כלל אינך רואה את התמונה הכוללת..). ותתמקדי בעצמך. הציבי לך יעדים סבירים שאת חושבת שתוכלי לעמוד בהן, ולאחר שתעמדי בהן, תראי שהסיפוק העצמי ימלא את ליבך, וכך תוכלי להיות יותר שלווה ויותר שמחה.

הרבה הצלחה!