אמירה לגוי להפעיל פלטה חשמלית

שאלה:

שלום לרבנים 1שכחו להכניס את התקע של הפלטה יש דרך להתיר על ידי אמירה לגוי? 2האם בשביל עונג שבת שייך לומר שזה שבות דשבות למצוה מותר {דהינו לסמוך על הסברא שחשמל מדרבנן לצורך המצוה}? 2 האם נכון שלגבי שבת ההיתר לומר לגוי לצורך גדול, מצווה, ולחולה,? ובכלל מה ניקרא צורך גדול?

תשובה:

שלום רב

הפלטה יש בה גוף חימום והיא לכל הדעות אש ממש, וזה לא שבות דשבות, כך שאני לא רואה כל דרך להתיר. ואדרבה כל הדוגמאות של המשנה ברורה בסי' רנג לאיסור מעשה שבת של גוי הוא במקרים דומים של חימום המאכלים…

על שבות דשבות במקום מצוה וכו' תוכל למצוא הרבה תשובות במאגר השו"ת שלנו, תשתמש בחיפוש באתר, זה דבר נפלא ונמצא על דף הבית שלנו מצד שמאל למעלה…