לתרום ספרי קודש במקום ספר תורה

שלום. התחלתי לכתוב ס'ת לע'נ הורי, ( נראה לי שאמרתי בלי נדר) ואני עדיין בתחילת הספר. האם מותר לי למכור אותו, ולתרום ספרים ( הלכה וסידורים) יותר שימושיים, כי אני לא יודע אם יקראו בספר תורה כל השנה..? האם צריך לעשות התרה?

תשובה:

שלום רב

אם אמרת בלי נדר אין כל חשש, אבל אם לא אמרת כך, תעשה התרת נדרים. לעצם הענין אינני יודע לשקול מה חשוב יותר. הספרים שימושיים יותר אבל מתבלים מהר ואילו הספר תורה קיים לשנים רבות מאוד, וכמו כן קדושתו חמורה הרבה יותר. בכל מקרה תוכל לתרום את ספר התורה למקום שצריכים אותו ויקראו בו בקביעות, ותוכל גם להתנות זאת בתרומה [אפשר להשאיל לא חייבים לתרום ממש, וכך אם לא יעמדו בתנאים תוכל לקחת ולתת למקום אחר שנצרכים לכך יותר]. אבל שוב אינני יודע להכריע, מה שתעשה זה טוב מאוד.

בהצלחה