מים אחרונים – הסח דעת

בס"ד
התכוונתי לעשית מים אחרונים וגיליתי שלא סיימתי את האוכל האם מותר לי לסיים את הלחם כוון שעדיין לא אמרתי ברכת המזון או שכוונתי לסיום סעודה פעקה ממני את הברכה על הלחם ,?

תשובה:

שלום רב

נטילת ידים למים אחרונים היא היסח הדעת ושוב אין לאכול בלא ברכה ראשונה. ראה שמנה ברורה סי' קעט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מרדכי,
    לכאורה ההסתפקות של הביאור הלכה לגבי מים אחרונים זה דווקא באורח שתלוי בדעת אחרים, אבל לגבי אדם בביתו שעשה מים אחרונים דעת כל הפוסקים בסימן קע"ט ס"א דהוי היסח הדעת גמור, ולפי מרן לא יאכל ולא ישתה אלא יברך ברהמ"ז. ואילו המשנ"ב מביא בשם האחרונים שיכול לאכות גם לאחר מים אחרונים אבל רק שיברך תחילה.