נדר מצווה כתוצאה ממחשבות טורדניות בנושא נדרים

שלום רב, כתוצאה ממחשבות כפיתיות וטורדניות בנושא נדרים נדרתי בקול נדר מצווה שאני אעשה במידה ומשהו יקרה והוא קרה.איני יכולה לעמוד בנדר הזה ואני מאוד חוששת במיוחד עכשיו לקראת ראש השנה.האם בעלי יכול לשמש כשליח שלי להתרת נדרים והאם הוא חייב לפרט את הנדר כי אני ממש מתביישת לספר אותו?

תשובה:

שלום רב

אם זה נעשה באופן בלתי נשלט זה לא צריך התרה, אבל אם זה גבולי ואת לא יודעת, תעשי התרה על ידי שליח אבל בהחלט צריך לפרט את הנדר.

מקורות:

על התרת נדרים על ידי שליח ראה כאן.