התרת נדר על מעשה לא רצוני

שלום. מחילה על כול השאלות פשוט אני כול היום חושב על ה' יתברך ועל התורה. כי תורתנו תורת חיים. ניזכרתי שבעבר אז נדרתי נדר מימצב של תסביך ויאוש כזה שאני לו חושב יותר על כול הנושא הזה של הגיור. היינו נדרתי שאני לו יחשוב יותר על הנושא של הגיור. האים נדר כזה תופס. כי המחשבה לו הכי בשליטה שלי. מה הדין במצב הזה.

תשובה:

שלום רב

כדאי להתיר את הנדר. כי הנדר תופס לגבי חלקי המחשבה הרצוניים שלך. הרי לא ניתן לומר שתמיד המחשבה היא לא רצונית, לפעמים אתה בוחר לחשוב או בוחר שלא להסיח דעת מהענין.