מה מברכים על עוגיות אגוזים?

מה מברכים על עוגיות אגוזים
בצורת חצי סהר שב-2 קצותיהם יש שוקולד?

תשובה:

שלום רב

ברכתו מזונות. אני מניח שמדובר בעוגיה שיש בה קמח שבא לעיקר מאכל ולא רק להדביק שברי אגוזים, זו עוגיה של ממש. אם מדובר בממתק אגוזים שיש בו מעט קמח להדביק הברכה היא בורא פרי העץ, ואם העיקר הוא השוקולד, שהכל.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם מדובר בעוגיות שיש בהן:
    כוס שברי אגוזים (זה לא טחון לגמרי, טחון גס, נגיד 2-3 מ"מ אורך כל שבר)
    2 בננות טחונות
    חצי כוס פתיתי קוקוס
    3 תמרים טחונים
    1 כף שומשום או שיבולת שועל
    1 כפית קינמון

    זה משנה מה הרוב? נראה לי הבננות זה הרוב כאן. והתמרים בטח מצטרפים כי זה טחון, לכן שהכל.