למה ברכת מזונות קודמת לשאר ברכות?

שלום
למה בדיני קדימה יש להקדים מזונות לפני בורא פרי העץ אדמה ושהכל?
למה מזונות יותר חשוב? כי "חיטה" קודמת בפסוק?

תודה

תשובה:

שלום רב

לא משום שהיא קודמת בפסוק, אלא משום חשיבותם הרבה של חמשת מיני דגן הזנים את הגוף, וכפי שתיקנו מטעם זה אחר אכילתם ברכה מעין שלוש כמובא במשנה ברורה בתחילת סי' רח. לפיכך הכריעו המשנה ברורה בסי' ריא ס"ק כה על פי הלבוש ועוד אחרונים, שכאשר יש לפניו שעורה וזית, אף שהזית מוקדם יותר בפסוק [הוא סמוך ראשון לארץ השני] יש לברך קודם על המאפה שהוא ממין שעורה [יתכן שהחולקים שם על הלבוש סברו כדבריך].