הפקדה בגמ"ח כספים או הקמת גמ"ח

אנו תורמים לגמ"ח הלוואות כספים כל חודש סכום נכבד. הגמ"ח הזה מגלגל מיליוני שקלים והרבה אנשים נעזרים בו בהלוואות.
האם יש שכר גדול יותר אם אנו נפתח גמ"ח מעצמנו, או שאם אנו תורמים כל חודש לגמ"ח הזה – זה היינו הך?

תשובה:

שלום רב,

מצד מצוות הלוואה אין הבדל אם אתם פותחים גמ"ח לבד או מפקידים בגמ"ח קיים, העיקר שהכסף שלכם הולך למטרות מועילות. אמנם לכאורה יש מצווה גדולה יותר מצד מצוות חסד אם אתם עוסקים בגמ"ח בעצמכם, משום שאז אתם עצמכם עוסקים בחסד. אולם יש לדעת שלא כל אדם בנוי לזה. באופן ככלי, ודאי רוב האנשים הם אנשים הגונים וישרים ונוח לעבוד מולם. אבל יש גם כאלה שקשה יותר לעבוד מולם… צריך לדעת מתי להקשיח ומתי לא? ללחוץ או להרפות? ולא כל אדם יכול להכנס לזה בלי הכשל.

הרבה הצלחה