אורז שלא נברר כהלכה

שלום לכבוד הרב,
אתמול נודע לי שאמא שלי לא בוררת את האורז, מה שהיא עושה זה –
משרה את האורז מספר דקות בכלי עם מים (ללא מלח, רק מים), לאחר מכן – האורז שצף היא זורקת ומה שנשאר היא שוטפת במים

רציתי לדעת האם אפשר להסתמך על זה? האם כל החרקים נופלים בשטיפה ובמים?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אין לסמוך על השרייה. יש ללמד את אמא לשטוח את האורז על משטח לבן או על כף היד, ולראות שאין חרקים בין הגרגירים [לעיתים מדובר בתולעים לבנות דומות מאוד לאורז. בדיעבד שבישלה בלי לברור, אם מדובר בסחורה שנראית טרייה אתה יכול לאכול [אורז הוא בכלל מיעוט המצוי שאף שיש חיוב לבדוק המאכל לא נאסר בדיעבד].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אפשר לבדוק שקית או שניים של אורז, לאחר מכן להניח את כל האורז בכלי במקרר וכל פעם להוציא ממנו כפי הכמות שרוצים
    במצב כזה אין צריך שוב בדיקה? בתנאי שהיה במקרר כל הזמן

    תודה רבה!